دور دوزی موکت در چه مدل هایی لازم است؟
آیا واقعا دوردوزی لازم است؟
تمامی موکتها به دور دوزی نیاز ندارد و شما مجبور نیستید هزینه این امر را به جان بخرید. موکتهای حلقوی بعلت بافت خاصی که دارند، با برش زدن بخشی از بافت آن از دست رفته و بد شکل میشوند. دراینجا واقعا دوردوزی موکت امری حیاتی است. همچنین موکتهای پرزبلند و لاکچری که برای داشتن نمای بهتر وسط پذیرائی پهن کردهاید. شما فکر نمیکنید که با دوردوزی زیباییاش چند برابر میشود؟
یکی دیگر از موارد پر اهمیت دور دوزی ممانعت از لول شدن لبهی موکتها است. شما با این عمل دیگر نگران لوله شدن لبهی موکت خود براثر شستشو و رفت وآمد نیستید. چقدر با سرخوردن موکت روی سرامیکها و به اصلاح سرسره بازی آنها، اعصابتان خراب و فکرتان درگیر شده است؟ حال روشی که معرفی کردیم، میتوانید از سرسره بازی موکت شما جلوگیری کند. این روش نه تنها موجب بالاتر رفتن وزن موکت شما میشود، بلکه اگر شما از تکهای چرم زیر لبههای موکت، به هنگام دوردوزی بهره ببرید، صد درصد مشکل حرکت موکتهایتان حل میشود. شما شیرازهی موکت خود را با این روش محکمتر میکنید و محال است به این زودیها به موکت جدید نیازمند شوید.
موکتهای شرکت لانو بلژیک ضدکوبیدگی، ضدلک، ضد الکتریسیته ساکن، عایق صدا و حرارت، ضدحریق، ضدرنگ پذیری، ضد حساسیت و در هزاران طرح و رنگ و مدل مطابق با نیاز شما و تکنولوژی پیشرفته روز دنیا و استاندار های اروپایی تولید میشوند. با خرید موکتهای با کیفیت لانو از تنها نمایندگی انحصاری آن در ایران (آرتنوس) تا سالیان سال نیازی به خرید مجدد موکت پیدا نمیکنید؛ البته اگر روشهای شستشو، پاکسازی، محافظت و جابجایی هر موکت را مطابق جنس و نوع بافت آن موکت رعایت کنید. برای داشتن هر موکتی در هر ابعادی (گرد، مربع یا مستطیل) که مد نظر داشته باشید، کافیست با مشاوران مجموعه آرتنوس تماس گرفته وآنرا سفارش دهید. ما اینجا هستیم تا آنچه در ذهن شماست به عرصهی ظهور درآوریم.
دوردوزی موکت به شکل گرد، مستطیل و مربع
موکت یکی از مهمترین المانهای موجود در محیط است. رنگ، طرح، دوام و ماندگاری، نوع شستشو و نوع بافت موکت از عوامل مهمی است که هنگام خرید به آن توجه باید کرد. اگر قصد خرید یک کفپوش خوب را دارید، موکت براحتی با سبک مدرن و کلاسیک همخوانی دارد و در انواع طرح و مدل و جنس یافت میشود.
پس از خرید موکتی برازنده محیط خود، مراحل نصب و برش میبایست طی شود که اگر بهدرستی اجرا نشود، نتیجهی دلخواه عایدتان نمیشود. وقتی با در نظر گرفتن شرایط فضا، موکت پرزبلند یا کات پایل یا حلقوی را خریدید، نوبت به برش میرسد. اگر در این کار وارد و مسلط نباشید، برشهای نامنظم و ناصاف روی موکت ایجاد میکنید. فکرش را بکنید که پس از مدت زیادی تحقیق وهزینه کردن، حال موکت خود را به بدترین شکل درآوردید!
ماشین آلات صنعتی حاشیه دوز موجود در کارخانه
اما ناراحت نباشید، حتی در این مرحله نیز ما کنارتان هستیم. بهترین روشی که در این حالت باید بکار ببرید، دور دوزی موکت است. حتی گاهی شاید این یکی از علایق شما به حساب بیاید، که حتی با وجود برشهای دقیق و منظم، دلتان بخواهد موکتتان را دور دوزی کنید. حاشیه دوزی معمولا در موکتهایی که پوشش قسمتی از محیط هستند، شمایل زیباتری ایجاد میکند. البته برای حاشیه دوزی موکت هزینهی دیگری را نیز پرداخت میکنید، پس بیگدار به آب نزنید وهمهی جوانب را بسنجید.
دور دوزی موکتها با ماشین آلات خاصی انجام میگیرد که جایگزین خوبی برای فرش پسندها شده است. دیگر سختپسندان با خیال راحت این مدل موکتها را به خانه میبرند. البته حاشیه دوزی امری سلیقه ایست. اگر از یک موکت دایرهای، بیضی شکل، مربعی، یا هر شکل هندسی متقارن یا غیرمتقارن وغیرمعمولی برای تزیین منزلتان میخواهید استفاده کنید، با دور دوز کردن آن، علاوه بر اینکه جلوهاش را دوچندان میکنید، برعمر و دوام موکت خود میافزایید.
چرخهای خیاطی دوردوز مخصوص فرش و موکت
چرخهای خیاطی سردوز مخصوص این کار البته با قیمت سرسام آور در بازار وجود دارد، که خرید آنها اصلا عاقلانه نیست، چون کفپوش موکت چیزی نیست که هر چند ماه یکبار بخواهید آنرا عوض کنید و نیاز به چرخ دور دوز داشته باشید. خرید موکت باکیفیت توسط شما و دوردوز کردن آن توسط شرکت، باعث میشود که چند سالی خیالتان از سلامت وماندگاری آن راحت باشد. این کار اگرچه کمی زمانبر به نظر میرسد، ولی شما مطمئن هستید، حین جابجایی وهنگام شستشو، پرزها و بافت موکت سالم میماند و دچار ریزش نمیشود.
دوردوزی کردن با دست
روش دیگری وجود دارد که نه هزینهی آنچنانی دارد، نه زمان زیادی برای فرستادن موکت پس از برش به کارخانه و سپس برگشت آن به منزل یا مکان مورد نظر شما، لازم است. آنچه که لازم دارید مقداری پارچه، چشمان تیزبین، سوزن مخصوص دوردوزی با دست و البته مقدار زیادی صبر و دقت است. این روش نیز ممکن است کارامد به نظر بیاید! کافیست پارچهای مخمل یا هر پارچهی دیگری که به بافت و رنگ موکت نزدیک است، خریده و به عرض حدودا ده سانت و طول محیط موکت، برش زده وهمچون نوار اریب به لبهی موکت خود بدوزید. اری! نتیجه لذت بخش است!!! حالا یک موکت دور دوزی شدهی شکیل در اختیار دارید که پاخوردن زیاد، سبب فرسایش دور موکت نمیگردد. این روش کمی سنتی است. از قدیم وقتی فرش یا موکت دچار پوسیدگی میشد، قسمت پوسیده را جدا کرده وآنرا نواردوزی میکردند.
روش دیگری که خیلی صبرو حوصله میخواهد، اینست که با نخ یا کاموای همرنگ موکت شروع به دوردوزی با دست کنید! درست است که دیگر موکت شما با شستشو و اشیای سنگین و پاخوردن زیاد صدمه نمیبیند، ولی مطمئنا نتیجه ای که حاصل میآید، در برابر تلاش شما چندان زیبا نیست!
پس کار را به کاردان بسپارید 🙂