موکت آشپزخانه را چگونه انتخاب کنیم؟

موکت های رول شده قهوه ای و طوسی

وقتی صحبت از خرید موکت آشپزخانه است باید به جزئیات زیادی دقت کرد. تصور کنید آشپزخانه هم یکی از اتاق های ساختمان است که می خواهید برای دکوراسیون آن اقدام کنید. چه معیارهایی را در نظر می گیرید؟ بدون تردید زیبایی از ملاک های رایج در خرید موکت است. از همین ترفند برای انتخاب موکت آشپزخانه هم استفاده کنید.

آشپزخانه های امروزی بخشی از سالن پذیرایی و اتاق نشیمن به حساب می آیند پس دکوراسیون داخلی آشپزخانه به اندازه اتاق پذیرایی، اهمیت دارد. مدل های شلوغ و پر از نقش و نگار آشپزخانه های کوچک را کوچک تر نشان می دهند. علاوه بر ظاهر قضیه موارد مهم تری هم در انتخاب کفپوش موکت در نظر گرفته می شود. از جمله:

رنگ موکت آشپزخانه هماهنگ با دکوراسیون داخلی

موکت آمفی تئاتر و سالن سینما را دیده اید؟ رنگ این کفپوش ها طوری انتخاب می شود که جلب توجه کند. در واقع هدف اینست که فضا هنری و خاص دیده شود. در چنین فضاهایی موکت های قرمز پر رنگ، سبز و … بیشتر دیده می شود. در مورد کفپوش های خانگی، جنبه های دیگری در نظر گرفته می شود. بهترین رنگ موکت برای آشپزخانه باید هماهنگ با دکوراسیون داخلی منزل و تم رنگی طراحی انتخاب شود. در انتخاب رنگ، آزادی عمل زیادی دارید ولی حتما رنگ کفپوش را با توجه به سایر المان های طراحی انتخاب کنید. رنگ های خنثی بهترین پیشنهاد برای کف آشپزخانه هستند. طیف رنگی خنثی از سیر تا روشن می تواند در نظر گرفته شود.

برای هماهنگ کردن موکت آشپزخانه رنگ خنثی با دیگر لوازم و وسایل و رنگ ها، هیچ مشکلی ندارید. رنگ های خنثی مورد علاقه دکوراتیوها هستند زیرا به سادگی با بقیه رنگ ها هماهنگ می شوند. یک نکته مهم در مورد نورپردازی آشپزخانه است. اگر آشپزخانه کوچک و کم نور است بهترین انتخاب طیف رنگی روشن است. رنگ های تیره با چنین فضایی همخوانی ندارند.

برای آشپزخانه نقلی و کوچک از کفپوش موکتی رنگ روشن استفاده کنید تا فضا روشن تر و بازتر دیده شود. نورپردازی مهم ترین اصل در طراحی آشپزخانه است. اگر این فضا دارای پنجره های بزرگ و دل باز نیست می توانید از نورهای مصنوعی برای روشن کردن آشپزخانه کمک بگیرید. آشپزخانه های امروزی، علاوه بر محل پخت و پز، اتاق غذاخوری و حتی اتاق نشیمن هم به حساب می آیند. ساعات زیادی از بیداری اعضای خانواده در همین فضا می گذرد. پس برای دورهمی های خانوادگی آشپزخانه ای شیک را طراحی کنید.

بهترین موکت آشپزخانه ضد آب

موقع خرید موکت به جنس مواد سازنده توجه کنید. چیزی به نام موکت ضد آب وجود ندارد ولی یقینا می توانید محصولاتی مقاوم در برابر رطوبت را خریداری کنید. انواع موکت با الیاف طبیعی و مصنوعی تولید می شود. الیاف طبیعی مثل پشم و کتان در برابر لکه بسیار مقاوم هستند ولی دوام زیادی در برابر رطوبت ندارند. آشپزخانه فضایی است که با آب و بخار مواد غذایی و رطوبت زیاد عجین شده. آب و رطوبت دشمن الیاف طبیعی هستند و موجب پوسیدگی کفپوش آشپزخانه می شوند. برای جلوگیری از آسیب به کفپوش ها از متریال مناسب و سازگار با رطوبت استفاده کنید.

انواع موکت آشپزخانه مقاوم به آب دارای یک ویژگی خاص است و آن اینکه به سادگی مایعات و آب وارد بافت موکت نمی شود و به درون آن نفوذ نمی کند. در این صورت فرصت کافی برای تمیز کردن سطح دارید. در ضمن این موکت ها لکه پذیری خیلی کمتری دارند و به این سادگی ها لک و کثیف نمی شوند.

الیاف کفپوش موکت

انواع موکت با الیاف و پرزهای بلند و کوتاه در بازار موجود است. دقت در انتخاب محصولی که برای موکت مناسب آشپزخانه باشد اساس کار است. موکت پرز بلند بسیار نرم و انعطاف پذیر است. این موکت زیبا و دوست داشتنی را در اتاق خواب نصب کنید اما آشپزخانه جای مناسبی برای نصب موکت پرز بلند نیست. کفپوش آشپزخانه باید دارای پرزهای کوتاهی باشد. جمع شدن چربی و آلودگی در بین پرزها، چیزی است که از قبل فکرش را نکرده اید.

در نظر داشته باشید که آشپزخانه به صورت روزانه استفاده می شود و در معرض ریخت و پاش و آلودگی های ناشی از مواد غذایی قرار دارد. جای تعجب نیست که این فضا خیلی زودتر از اتاق خواب تان کثیف شود. الیاف بلندتر آلودگی ها را در خود جمع می کند به همین دلیل فرش و قالیچه انتخاب خوبی برای آشپزخانه نیستند.

بهترین موکت آشپزخانه را از الیاف کوتاه و متراکم تر انتخاب کنید. به این ترتیب نفوذ آلودگی به اعماق بافت موکت کمتر است. این موضوع در نظافت و تمیز نگهداشتن موکت تاثیرگذار است.

شستشوی موکت آشپزخانه

به طور معمول شستشوی سالانه موکت اتاق خواب کافی است ولی موکت هایی که در آشپزخانه پهن شده اند را حداقل سالی ۲ تا ۳ بار باید شستشو دهید. بخارات چرب مواد غذایی روی سطح موکت می نشیند و گرد و خاک هم اوضاع را بدتر می کند. با جاروکشی روزانه یا هفتگی نمی توانید داخل الیاف موکت را تمیز کنید.

جاروبرقی های قوی تا حدود زیادی گرد و غبار را از داخل پرزها بیرون می کشند ولی قادر به از بین بردن چربی و روغن از سطح کفپوش نیستند. موقع خرید موکت از فروشنده بخواهید محصولات با کیفیت تر را معرفی کند. برای نظافت و شستشوی موکت آشپزخانه می توانید از بخارشوی خانگی استفاده کنید. با بخارشو همه ذرات چربی و آلودگی ها پاک می شود و داغی بخار آب همه میکروب ها و باکتری ها را نیز از بین می برد. این موضوع در سلامت خانوار و بهداشت محیط تاثیر زیادی دارد.

با توجه به اینکه موکت آشپزخانه ضد آب است، شستشو با آب و مواد شوینده نیز امکان پذیر است. موکت های مرغوب در مقابل آب و رطوبت دچار آسیب نمی شوند و کیفیت خود را حفظ می کنند.

در گذشته حصیر، بوریا، گلیم، نمد و …. تنها زیر اندازهای موجود برای کف خانه بودند. این روزها کفپوش های لوکس تری را در خانه ها می بینید که هر کدام قیمت متفاوتی دارند. مطبخ های امروزی دست کمی از اتاق پذیرایی ندارند. از یخچال های دیجیتال گرفته تا لباسشویی و ظرفشویی های مدرن اصلی ترین لوازم آشپزخانه هستند. با انتخاب موکت کفپوش مناسب، چیدمان فضای آشپزخانه هم شیک تر دیده می شود!!!