همه چیز درباره ی موکت نمدی!
موکت نمدی ، موکتی است که با استفاده از روش سوزن زنی تولید می شود و به موکت بافته نشده نیز معروف است. در تکنیک سوزن زنی ، الیاف هایی را که از قبل خورد شده اند می فشارند و با اضافه کردن چسب آن را منسجم می کنند.
بعد از اضافه کردن چسب به الیاف ، موکت آماده طرح زنی می شود. در بعضی از انواع موکت نمدی نشده برای سفت تر شدن لایه نمدی ، پشت موکت را با لاستیک های مقاومی می پوشانند. این کار برای پیشگیری از کمردرد ، رماتیسم و درد مفاصل مفید است.
موکت نمدی چیست؟
موکت نمدی یکی از انواع موکتها است که از الیاف طبیعی یا مصنوعی فشرده شده ساخته میشود. فرآیند تولید آن به این صورت است که الیاف را با کمک حرارت و فشار به هم میچسبانند تا سطحی یکدست و بدون بافت حاصل شود. این نوع موکت به دلیل نداشتن بافت جداگانه (مانند پرز یا حلقه) از سایر انواع موکت متمایز است. موکت نمدی یکی از موکت های موجود در بازار است که روش تولید آن مانند نمد است و از نظر ظاهری به نمد شباهت دارد. این موکت در حقیقت نسل جدید کفپوش های قدیمی و سنتی است و با دستگاه های پیشرفته و مدرن تولید می شود.
این کفپوش نمدی، الیاف بافته شده ندارد و الیاف آن بدون این که بافته شوند در کنار هم قرار می گیرند. الیاف این موکت بعد از قرار گرفتن در کنار هم، به وسیله رزین و چسب در دستگاه های پرس غلطکی به هم پرس می شوند.
انواع موکت نمدی یا بافته نشده
موکت های نمدی به دو دسته یک و دو لایه تقسیم می شوند. در ادامه شما را با ویژگی های موکت دو لایه آشنا می کنیم.
موکت نمدی دولایه چیست؟
موکت نمدی دولایه با ضخامت بیشتر و سطحی نرمتر از موکتهای معمولی، انتخابی مناسب برای فضاهایی همچون اتاق خواب کودکان است. این نوع موکت با دارا بودن دو لایه، نه تنها نرمی بیشتری دارد بلکه مقاومت بالاتری نیز در برابر سایش و شستشو دارد، بنابراین نگران تمیز کردن مکرر آن نخواهید بود.
وجود دو لایه در این موکتها باعث حفظ گرما در فضا میشود و هنگام راه رفتن، نرمی و لطافت آن احساس میشود. همچنین، نظافت این نوع موکت بسیار آسان است؛ به دلیل پرزهای کوتاه و فشردهای که دارد، به سرعت با جارو تمیز میشود و آشغال یا گرد و غبار در لابهلای آن نمیماند.
در مقایسه با فرشها و موکتهای پرز بلند که تمیز کردنشان مشکل است، موکت نمدی دولایه به مراتب راحتتر جارو و تمیز میشود.
ویژگی های موکت های نمدی دو لایه
- موکت های نمدی دو لایه ضخامت بیشتری در مقایسه با موکت های معمولی یک لایه دارند.
- قیمت موکت نمدی دو لایه نسبت به تک لایه به علت بادوام تر و نرم تر بودن ، بیشتر است.
- موکت های دو لایه در برابر سرما مقاومت بالاتری نسبت به نوع معمولی و تک لایه دارند و به همین دلیل از این نوع موکت برای کف اتاق استفاده می شود.
همچنین موکت های نمدی بر اساس روش طرح زنی ، به انواع گوناگونی تقسیم می شوند که به توضیح هر کدام از آن ها خواهیم پرداخت.
- طرح چاپی
در این روش طرح های موکت توسط دستگاه های مخصوصی چاپ می شوند که دستگاه چاپگر رنگی نام دارند.
- طرح سوزنی
در روش سوزنی ، با استفاده از روش های مخصوصی در پرز موکت اختلاف ارتفاع ایجاد می کنند. قدیمی ترین موکتی که در ایران با استفاده از این روش تولید شده است موکت کبریتی نام دارد. استفاده از سوزن کاری در تمام سطح این موکت مشخص است.
- طرح زربافت
در طرح زربافت با استفاده از الیاف هایی که جنس متفاوتی با موکت نمدی دارند ، نقش و طرح هایی را روی موکت می زنند.
- طرح حرارتی
در این روش به کمک دستگاه مخصوص ، قسمت هایی از موکت به صورت سطحی سوزانده می شوند تا از لحاظ رنگ و همچنین از لحاظ بافت در موکت تغییراتی به وجود بیاید.
ویژگی موکت های نمدی
این نوع موکت ها که از قدیم در ایران بسیار پر طرفدار بوده اند ، امروزه نیز طرفداران زیادی دارند و بسیاری از افراد برای کف اتاق خانه خود از آن ها استفاده می کنند.
موکت های نمدی نسبت به سایر موکت ها قیمتی ارزان تر دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند. این نوع موکت ها از استحکام بالایی برخوردار هستند و طول عمر بالایی دارند ، در نتیجه می توان تا سالیان زیادی از آن ها استفاده کرد.