زیرسازی کردن موکت چگونه است؟
امروز میخواهیم بررسی کنیم که عملیات زیر سازی موکت چیست و چرا باید انجام شود؟ قبل از اقدام به نصب موکت نیاز به انجام چه کارهایی است؟ آیا سطحی که قرار است موکت شود باید دارای ویژگی خاصی باشد؟ آیا همهی سطوح قابلیت موکت شدن را دارند؟ اگر زیر سازی به خوبی انجام نشود چه پیامدهایی به دنبال دارد؟ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ به سوالات خود در این رابطه را پیدا کنید.
زیر سازی
هنگامی که میخواهید سطحی را موکت کنید اگر به مواردی مثل شکستگی، آسیب دیدن، پستی و بلندی و ناهمواری آن سطح برخورد کردید؛ لازم است که از زیر سازی استفاده شود. این زیر سازی از طریق چسب چوب، ملات سیمان، ترکیب سیمان، پودر سنگ و بتن و مواردی از این قبیل انجام میشود؛ تا سطح غیر مسطح و نا همسان در نهایت مساعد، متوازن و یکدست شود و عملیات نصب موکت به راحتی صورت گیرد.
اگر بدون زیر سازی برای نصب موکت اقدام کنیم چه اتفاقاتی میافتد؟
وجود فرورفتگی و یا برعکس برآمدگی در سطح زمینی که قرار است موکت شود، میتواند حادثه آفرین باشد. ممکن است زمانی که شما با عجله روی زمین گام بر میدارید، تعادل خود را از دست داده و به زمین بخورید. اگر این ناهماهنگی در سطحی مثل راه پله باشد، درصد بروز حادثه بیشتر شده و احتمال سقوط وجود دارد.
بنابراین زیر سازی مناسب به جلوگیری از بروز حوادث و ایمن شدن محیط منجر خواهد شد.
موکت کردن یک زمین مسطح در مقایسه با یک زمین ناهموار و پر فراز و نشیب، به مراتب اسان و راحتتر است؛ علاوه بر این موکت شما بر روی یک سطح هموار، جلوهای زیباتر و ظاهری شکیلتر خواهد داشت. نصب موکت بر روی سطوح ناهماهنگ بسیار زمان بر بوده و از زیبایی، ایمنی و استاندارد آن میکاهد.
انجام زیرسازی چه تاثیری در برش دادن موکت دارد؟
هرچه که فرم سطح زمین شما مربعیتر باشد و از ناهمواری و ناهمخوانی کمتری برخوردار باشد، برش دادن موکت به مراتب آسانتر خواهد بود و در مقابل اگر سطح مورد نظر شما در اشکال و اندازههای مختلف باشد، برش دادن موکت بسیار زمان بر و وقتگیر خواهد بود و علاوه بر آن مهارت بالایی را میطلبد.
برش دادن موکت یک کار تخصصی است و با کمترین میزان خطا ممکن است که برش موکت بسیار بزرگ یا بسیار کوچک شود. بنابراین، دقت نظر در یک سطح صاف و هموار بسیار بیشتر از یک سطح نامتقارن و ناهموار امکانپذیر خواهد بود، از این رو عملیات زیر سازی در برش دادن موکت نقش بسیار مهم و قابل توجهی ایفا میکند.
به نصابان اعتماد کنید!
اگر برای انجام این عملیات یعنی عملیات زیر سازی، از توان، تجربه و یا مهارت کافی برخوردار نیستید؛ میتوانید این کار را به عهدهی نصابان موکت بسپارید!
نصابان موکت عملیات زیر سازی را به صورت حرفهای و با مهارت بالا انجام میدهند. در رابطه با هزینهی این کار باید گفت که بسته به نوع شکستگی و یا آسیب دیدگی محل مورد نظر، میزان، حجم و نوع مواد مصرفی برای رفع ناهمواریها، هزینهی عملیات زیر سازی متفاوت خواهد بود.
نصابان موکت برای عملیات زیر سازی هزینهی جداگانه دریافت میکنند و در قبال آن یک بستر مساعد برای نصب آسان موکت را برای شما فراهم میآوردند. توجه داشته باشید که هزینه کردن در قبال زیر سازی مناسب، یک مسئلهی مهم است چرا که عملیات زیر سازی، مستقیما طول عمر، جلوه و کارآیی موکت شما را تحت الشعاع قرار می دهد و باعث ماندگاری و دوام هرچه بیشتر آن خواهد شد.
اگر تازه عملیات زیر سازی را انجام دادهاید و هنوز از خشک بودن آن اطمینان ندارید؛ صبر کنید. پس از انجام دقیق و حرفهای عملیات زیر سازی باید از خشک شدن محتویات مورد استفاده مطمئن شوید.
سیمان، چسب، موزاییک، سرامیک، بتن و یا هر ماده دیگری که برای عملیات زیر سازی به کار گرفته شده است، باید کاملاً خشک شود؛ تا شما بتوانید نصب موکت را انجام دهید. اگر نصب موکت زمانی انجام شود که رطوبت و نم وجود دارد، امکان درست نصب نشدن و یا کنده شدن سریع موکت وجود دارد.
در صورت عدم نصب صحیح، موکت از جای خود جابجا شده و یا جمع میشود و در نتیجه شما را برای راحت گام برداشتن به زحمت میاندازد. رطوبت و نم باعث این میشود که چسب فیکس به خوبی عمل نکند و در نتیجه موکت ثبات خوبی نخواهد داشت. بنابراین صحیح آن است که تا اطمینان حاصل کردن از خشک بودن سطح مورد نظر، برای اقدام به نصب موکت، دست نگه دارید.