انتخاب بهترین رنگ برای موکت یک دکوراسیون مدرن!

دکوراسیون مدرن چیست؟

فرم ها و سطوح در دکوراسیون مدرن ، زیبا و در عین حال ساده طراحی می شوند. مهم ترین جنبه در طراحی دکوراسیون مدرن ، کاربردی بودن آن است. در چنین دکوراسیونی ، فضاهای مختلف باهم ادغام شده و فضا های ترکیبی ساده و شیکی به وجود می آیند.

سبک مدرن با سبک معاصر تفاوت زیادی دارد. سبک معاصر طی چند دهه اخیر رواج یافته ، اما سبک مدرن در دکوراسیون ، تاریخچه طولانی تری دارد. سبک مدرن از اواسط قرن بیستم ، یعنی بین دهه های چهل تا شصت میلادی قرن اخیر رواج پیدا کرد. در این سبک ، زیبایی بدون پیچیدگی ، اولویت محسوب می شد.

این سبک طی سال های پس از جنگ جهانی دوم در ایالات متحده به راه افتاد و در حقیقت نشان دهنده تمایل مردم این کشور به حرکت به سوی دوران مدرن بود. در این دوره طراحی تعریف جدیدی پیدا کرد و عملکرد در آن مهم تر از فرم شد. سبک مدرن بر فرم های مرتب ، شکل های معاصر ، استفاده از مواد طبیعی و یک پارچگی فضای بین داخلی و خارجی تأکید دارد.

رنگ های مناسب برای دکوراسیون مدرن چه هستند؟

در انتخاب ترکیب رنگ مناسب برای دکوراسیون مدرن ، تناسب رنگ اجزای دکوراسیون ، مانند کف پوش ها ، دیوارها ، پرده ، کابینت ها و سایر لوازم منزل ضروری است. در انتخاب رنگ باید به سبک طراحی محیط ، نوع کاربری ، سن و جنسیت افراد ساکن و همین طور ابعاد خانه هم توجه شود.

استفاده از رنگ های روشن و به اصطلاح شاد در دکوراسیون ، پیش تر در چیدمان خانه ها رایج نبود ، اما امروزه محدودیتی برای ترکیب رنگ دکوراسیون منزل و به ویژه دکوراسیون مدرن وجود ندارد؛ البته به شرط آنکه رنگ های انتخابی با هم تناسب داشته باشند.

دسته بندی رنگ ها

اولین نکته در ترکیب رنگ ها ، دسته بندی رنگ ها به دو گروه اصلی و فرعی ، و همین طور به کارگیری رنگ های مکمل در کنار یکدیگر است. در این تقسیم بندی سه رنگ اصلی وجود دارد و بقیه رنگ ها از ترکیب این سه رنگ اصلی به دست می آیند.

زرد ، قرمز و آبی رنگ های اصلی هستند و رنگ های دیگر مانند نارنجی (ترکیب زرد و قرمز) ، سبز (ترکیب زرد و آبی) ، بنفش (ترکیب قرمز و آبی) و بقیه رنگ های فرعی به شمار می روند. با دانستن این ترکیب ها ، می توان هر رنگی را کنار مکملش قرار داد.

تشخیص مکمل رنگ های اصلی هم با توجه به رنگ های فرعی که از ترکیب رنگ های اصلی به دست می آیند ، آسان است. در واقع مکمل هر رنگ اصلی دو رنگ اصلی دیگر و ترکیب آن دو است؛ برای نمونه رنگ قرمز و زرد و ترکیب آن ها یعنی نارنجی مکمل های رنگ آبی هستند.

انتخاب رنگ اولین قدم برای داشتن دکوراسیون زیباست. لوکس ترین لوازم اگر ترکیب رنگ متناسبی نداشته باشند ، جلوه خود را از دست می دهند. به همین خاطر در انتخاب ترکیب رنگ دکوراسیون مدرن ، به طور معمول از قانون شصت ، سی ، ده استفاده می کنند. این قانون رنگ های دکوراسیون را با این نسبت تقسیم می کند:

  • ۶۰ درصد رنگ قالب ،
  • ۳۰ درصد رنگ های ثانویه ،
  • ۱۰ درصد رنگ های فرعی .

برای درک بهتر ، اتاقی را در نظر بگیرید که پر از وسیله است. در چنین اتاقی ، به طور معمول ۶۰ درصد رنگ ها به دیوارها و کف پوش ها مربوط می شود؛ اسباب و لوازمی مانند مبلمان ۳۰ درصد اتاق را پوشش می دهند ، و وسایل فرعی مانند گلدان ها و سایر وسایل تژئینی هم ۱۰ درصد رنگ محیط را به خود اختصاص می دهند.

انتخاب رنگ موکت در دکوراسیون مدرن

موکت هایی با رنگ خنثی ، به طور معمول طرف داران بیشتری دارند. خیلی ها نمی توانند هر چندسال یک بار موکت ها را عوض کنند ، بنابراین ترجیح می دهند سراغ رنگ های خنثی بروند. رنگ های روشن تر را برای سایر وسایل اتاق ، مانند کوسن ها ، روتختی ، تابلوها و غیره انتخاب کنید.

سبک زندگی و هدف استفاده از اتاق ، در انتخاب رنگ موکت اهمیت فراوانی دارند. برای نمونه خانواده های پرجمعیت نباید از رنگ سفید برای موکت استفاده کنند ، چون خیلی زود چرک شده و خود را نشان می دهد.

از طرف دیگر ، استفاده از رنگ های خیلی تیره هم توصیه نمی شود ، چون گردوخاک و سایر آشغال های ریز را راحت جذب کرده و نمایان تر می شوند. رنگ موکت حال و هوای اتاق را به کلی عوض می کند ، پس بهتر است حسابی بررسی کرده و انتخاب هوشمندانه ای داشته باشید.

در نهایت به این نکته هم توجه کنید که رنگ روز مدام تغییر می کند ، مدهای جدید به بازار می آیند و قبلی ها قدیمی می شوند. پس مطمئن شوید رنگی که انتخاب می کنید ، در آینده هم زیبایی و جذابیت خود را برای موکت در دکوراسیون مدرن داشته باشد.