برای نصب موکت چه ابزار هایی نیاز است؟
ابزارهای مورد نیاز برای نصب موکت
اگر به تازگی موکت خریداری کردهاید و یا قصد دارید به اطرافیانتان جهت نصب موکت راهنمایی کنید، لازم است تا در ابتدا وسایل و لوازم مورد نیاز نصب موکت را فراهم کنید. این وسایل، ابزار ناآشنایی نیستند، مسئلهی اساسی در نصب موکت، جدا از داشتن ابزار، نیازمند تجربه و مهارت چگونگی استفاده از این ابزار است. با ما همراه باشید تا ابزارهای لازم برای نصب موکت را به شما معرفی کنیم.
معرفی ابزار اولیهی جهت نصب موکت
برای نصب موکت به وسیلههایی مثل گچ، لبهگیر، چکش، کاردک، کاتر، قلم موی صنعتی، اتو، میخ، چکش، گیره نیاز دارید؛ این احتمال وجود دارد که همهی این وسایل مورد استفادهی شما قرار نگیرند اما سعی کنید تا هنگام نصب موکت، همهی وسایل مورد نیاز را در کنار خود داشته باشید تا در صورت بروز هر مشکلی، بتوانید فورا آن را بر طرف کنید.
برای نصب موکت، از گچ یا سیمان چه استفادهای میشود؟
اگر سطحی که قصد دارید آن را موکت کنید، دچار ناهمواری باشد، ابتدا باید آن را هم سطح و متوازن کنید؛ چرا که نصب موکت بر روی سطوح ناهموار، علاوه بر ظاهری نازیبا و ناخوشایند، ایمنی در گام برداشتن را پایین میآورد و برای شما مشکلساز خواهد شد. علاوه بر آن وجود ناهمواری باعث میشود شما برای تمیز کردن سطح موکت دچار مشکل شوید.
عدم تعادل سطح مورد نظر، نصب موکت را نیز با مشکل روبهرو میکند و مانع از دقت نظر کافی به هنگام برش زدن خواهد شد. پس زیر سازی اصولی از موارد حیاتی و مهم برای ایمنی، استاندارد، زیبایی و نصب آسان موکت به شمار میرود.
این زیرسازی از طریق ملات گچ یا سیمان، مخلوط پودر سنگ و بتن، بنابر محل مورد نظر و نوع آسیب دیدگی استفاده میشود. دقت عمل و مهارت بالا در زیر سازی به نوعی ضامن نصب استاندارد و صحیح موکت است؛ همچنین زیر سازی به حدی حائز اهمیت است که طول عمر و سلامت موکت را به میزان زیادی تامین خواهد کرد. گام برداشتن بر سطوح برآمده و یا فرورفته، موجب پارگی و آسیب به بافت اصلی موکت خواهد شد. بنابراین از زیر سازی غافل نشوید.
نکتهی مهم: سطح زمینی که قصد چسباندن موکت را بر روی آن را دارید، نباید مرطوب و یا حتی نمناک باشد چرا که هر گونه رطوبت مانع از نصب اصولی و صحیح موکت خواهد شد؛ پس حتما قبل از اقدام به نصب باید سطح زمین کاملا خشک باشد تا عملیات نصب موکت با مشکل مواجهه نشود به ایمنی و سلامتی شما آسیبی وارد نکند.
کارآیی کاردک در نصب موکت چیست و چگونه از آن استفاده می شود؟
کاردک وسیلهای است که شما از طریق آن، چسب را بر روی سطح مورد نظر پخش میکنید و بعد از آن، اقدام به چسب زدن لایههای موکت میکنید. برای اطمینان از چسب شدن موکت یک فشار تقریبی بر سطح وارد کنید تا از چسبیدن موکت اطمینان خاطر حاصل شود.
علاوه بر استفاده از چسب، میتوانید از گیرههای فلزی برای ثابت نگه داشتن موکت استفاده کنید، این گیرهها با ضربه و توسط چکش بر روی سطح موکت فرود میایند و بدون آسیب زدن به سطح مورد نظر شما، باعث ثبات و عدم جا به جایی موکت به هنگام گام برداشتن میشوند. استفاده از گیره برای مکانهای پر رفت و آمد مثل ورودی هتل و مسافرخانهها، راه رو و راه پله ها و دیگر مکانهای پر تردد بسیار مناسب است و باعث عدم تحرک موکت میشود. با استفاده از این گیرهها با خیال راحت و بدون نگرانی از بروز آسیب می توانید گام بردارید.
کاربرد کاتر در نصب موکت
کاتر برای نصب موکت چه کاربردی دارد؟ آیا میتوان به عنوان جایگزین از چاقو و یا قیچی کمک گرفت؟
اگر میخواهید موکت شما با کمترین میزان خطا و نا هماهنگی برش بخورد استفاده از کاتر بهترین گزینه است. کاتر با داشتن لبهی تیز سطح موکت را به شکیلترین حالت ممکن برش میدهد و زیبایی قابل توجهی را به همراه میاورد. برای برش مناسب و آسانتر پیشنهاد ما این است که از قسمت پشت موکت اقدام به برش زدن کنید که پرزها و پشمهای موکت مانع دقت نظر شما نشود و سطح صاف و یکدست برای برش در مقابل شما قرار گیرد.
نکته: استفاده از چاقوهای تیز و یا قیچیهای مختلف پیشنهاد نمیشود و کاتر بهترین گزینه برای برش دادن است؛ چرا که دقت نظر و تیز بودن کاتر برای اینکار بسیار مناسب است و امکان گیر کردن و آسیب به موکت در این وسیله بسیار کم است. برخی از موکتهای ضخیم نه تنها با چاقو و قیچی برش داده نمیشوند بلکه باعث از کار افتادن آنها میشوند. گاها چاقو و قیچی علاوه بر اینکه نمیتوانند موکت را درست برش دهند با ایجاد خطوطی موجب پارگی و آسیب رساندن به آن نیز میشوند؛ بنابراین کاتر، این امکان برا برای شما فراهم میکند تا به راحتی برای کنارهی دیوارها، سطحهای منقطع، پلهها، در شکل و ابعاد گوناگون، موکت را بدون دردسر برش دهید. برای چسباندن موکت به خصوص در قسمت های کناری، سعی کنید کمی بیشتر برش بدهید. توجه داشته باشید که اضافه موکت را میتوان برش زد اما برای کم بودن آن نمیتوان کاری انجام داد؛ پس برای رعایت جوانب احتیاط بهتر است کمی اضافهتر برش دهید.
در این مقاله سعی شد درباره ابزارهایی که برای نصب موکت مورد استفاده قرار میگیرند، صحبت شود. هرکدام از این ابزارها کارایی خاص خود را دارند و استفاده از آنها نیاز به تجربه داشته و بدون آن استفاده از آنها کار را برای شما سخت خواهدکرد.
جنس موکت انتخابی نیز باید کبریتی یا تایل یا اولفین با پرزهای بریده باشد. هم چنین موکت های نایلونی با طول عمر حدود پانزده سال و قیمت مناسب گزینه ی خوبی برای مکان های رسمی و اداری می باشند. به علاوه این موکت ها در برابر لک، ساییدگی و رفت و آمد زیاد، مقاوم هستند.
هماهنگی کفپوش موکت در محیط زندگی
برای مصارف خانگی می توانید از موکت های پشمی یا اکریلیک با خاصیت ضد لک، ضد حریق و ضد حساسیت بودن استفاده کنید. سعی کنید در اتاق خواب از موکت های بافت دار با پرزهای بلند بهره ببرید که سکوت و آرامش را بعلت عایق صدا بودن برایتان به ارمغان آورده و احساس لطیفی را در پاها ایجاد میکند.
اگر محیط شما خیلی روشن است یعنی ورودی نور زیاد است سعی کنید از موکت با رنگ های خنثی مانند خاکستری، بژ و نقره ای استفاده کنید.
اگر فضای مد نظر شما محیطی شبیه آشپزخانه است که ممکن است هر لحظه در معرض آلوده شدن باشد، از موکت هایی با رنگ های چرکتاب استفاده کنید. در اتاق نشیمن یا پذیرایی اگر پایه های میز و صندلی روی موکت قرار میگیرند، بهتر است از موکتی از جنس اکریلیک که در برابر کوبیدگی مقاوم اند، انتخاب نمایید.
هنگامی که قصد ست کردن موکت و مبلمان را دارید، حتما به این موضوع توجه کنید که رنگ مبلمان در تیره یا روشن شدن فضا نقش کلیدی دارد. مبلمانی با رنگ روشن در ایجاد یک دکوراسیون دلباز موثر هستند. همچنین استفاده از اکسسوریهایی مثل آباژور، لوستر و یا میز جلومبلی با رنگ های متضاد بر گیرایی محیط میافزاید.
برای آنکه بتوانید عمر موکت را در مقابل ساییدگی و پارگی زیاد کنید استفاده از لایه ی اضافی موکت را در اولویت بگذارید. برای فضاهایی مثل راهرو یا ورودیها از موکت های تیره استفاده کنید چرا که بدلیل افزایش رفت و آمد در آنها به سرعت چرک و کثیف می شوند و رنگ تیره خاصیت چرکتابی دارند.
جالب است بدانید یکی از آپشن هایی که به تازگی به موکت ها اضافه شده ، خاصیت ضد آب بودن است که سبب شده علاوه بر آب، انواع باکتری ها و آلودگی ها در موکت نفوذ نکند و مناسب محیط های شرجی و مرطوب و صد البته استخر می باشد.
در طراحی مدرن یا معاصر از طراحی مینیمال که نوعی چیدمان باز و مطبوع است، استفاده میشود. پس برای داشتن محیطی مدرن فقط با خرید موکت و مبلمان با رنگ های خنثی مانند سیاه، سفید و برنز و همچنین بدون هیچ گونه تجملات اضافی بهره بگیرید و یک سبک مینیمال ایجاد کنید؛ به همین سادگی!